Vi söker ny medarbetare

Projektledare inom rörkonstruktion

Är du en examinerad ingenjör som vill utvecklas vidare på ett familjärt företag inom olje-branschen? Hos AB Oljeplanering får du chansen att arbeta i en kreativ och stimulerande miljö med utmanande projekt som du själv ansvarar över.

Vi är fem anställda på företaget och eftersträvar att alla våra medarbetare trivs och tycker det är roligt och komma in till kontoret. Vi är leverantör av tekniska konsulttjänster inom projektering av rörinstallationer inom process och petroleum industrin och har lång erfarenhet inom branschen.

Företaget grundades 1955 och de största aktörerna på marknaden är våra kunder.

Vi arbetar från förstudie till komplett genomförande och du är delaktig i alla dess steg.

Tjänsten är placerad i Stockholm (Älvsjö) förutom de gånger det kräver att man fysiskt befinner sig ute hos kund så som vid inmätning, byggmöten etc.

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga mål som projektledare hos oss är att ansvara över projekt du blir tilldelad med fokus på rörkonstruktion. Vi är måna om att leverera inom rätt tidsram och med kvalitet. Projekten är varierande i storlek och du ansvarar i regel för mer en ett projekt i taget.

För oss är det viktigt att du sätter kunden i fokus och gör ditt yttersta för att möta kundens och företagets behov. Du kommer att arbeta med projektets alla steg från ekonomi, 3D modellering, flödesberäkningar, stressberäkningar och slutliga ritningar.

Du kommer att:

 • Utföra designarbetet i enlighet med kundens förväntningar och krav gällande tidsram
 • Arbeta proaktivt för att upptäcka och kommunicera ut förändringar i rörkonstruktionens omfattning
 • Upprätta flödesschema, isomerier, rörlayouts, stödkonstruktioner och inmätning ute hos kund i enlighet med kundens förväntningar
 • Utföra rörspänningsberäkningar
 • Utföra stödberäkningar
 • Utföra flödesberäkningar
 • Ta in offerter för armatur och utrustning
 • Ta fram tekniska specifikations dokument
 • Ta fram listor över material, dess mängder och typer som krävs för att bygga berörd konstruktion
 • Ta fram total kostnadsestimering för hela projekten, inkl. andra discipliner som berörs för färdigställande av projektet
 • Support vid montage
 • Projektledning

Din bakgrund

Vi ser att du har en högskoleingenjörsexamen, alternativt en YH/KY-utbildning inom rörkonstruktion eller motsvarande. Vidare har du vana av att arbeta med Office-paketet och AutoCad. Meriterande är erfarenhet från Autodesk Plant 3D samt spänningsberäkningsprogram som Caepipe och flödesberäkningsprogrammet Fluidflow. Slutligen pratar och skriver du svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper

En förutsättning för att lyckas och trivas i denna roll är att du är flexibel, strukturerad, anpassningsbar och har god samarbetsförmåga.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Heltid/Älvsjö

Tillträdesdag

Efter överenskommelse

Information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan! Bifoga CV och personligt brev till Emil Ostermark på:

Emil@oljeplanering.se